Почетна Почетна

 • Производство

 • Моден Дизајн

 • CAD Услуги

 • Индустриско Перење

 • Фарбање на готов производ

 • Специјални ефекти

 • Креширање и Плисирање

 • Везење

 • Ласер

 • Складирање и логистика

 • Везење

Производство

Постојано инвестираме во нови технологии, со цел да го подобриме и сега веќе високиот стандард на машини во Македонија. Притоа реализираме и специјални желби на купците, како на пр. AMF-машини,
Ascolit- автомат за омотување на „вратче“ на копче, штеп-машини за дебели конци (30NM до 8NM).

Моден дизајн

Креацијата на модел, претставува почетна фаза во соработка со нашите клиенти. Согласно нивните потреби, ние доставуваме:

CAD услуги

Нашиот CAD- оддел располага со 7 работни станици (4х Gerber, 2x Assyst, 1х Investronika, компатибилни со Lectra и Grafis).

CAD services


In accordance with the projected development of our company and market demands, INT from Kochani, has invested into technology for performing CAD-services. This investment has placed us among certain companies of Macedonia that have the ability to provide the following services:

• Constructing the basic (first) pattern upon the base of a sketch or original template;
We use our own patterns for grading, but we can also follow yours or we can offer to develop patterns for your own production line. Our Department handles a collection of patterns for every kind of clothes, such as: T-shirts, shirts, blouses, trousers, coats, dresses, skirts, etc.;


• Board for digitalization, i.e. transferring (copying) the hand-made patterns;


• Grading the basic pattern;
The grading is realized by highly professional personnel who work on the base of Gerber, Assyst and Investronica systems, applying the program for:
- File conversion into AAMA format with .DXF and .RUL extension, which secures the readability of all other systems;
- Direct conversion of LECTRA files into .IBA, .VET, .MDL and .PLX formats;
- File conversion from AUTO CAD with .DXF extension.

• Calculation of the clothing;
Calculation of the use of tailoring stripe for basic and additional material is always in the way of its rational usage;

• Printing on plotter;
Cad service works with HPGL Plotters' for printing HPGL and ISO files;

• Analyzing the values of gathering/optimizing the pattern;
Due to the result of the material reaction at the finishing the processing (wash up, colouring, etc.), an additional correction to the production patterns is realized.

Индустриско Перење

Ние поседуваме модерна перална и работиме на еколошка основа. Овде ги реализираме сите Ваши софистицирани и креативни видови на перење:

Фарбање на готов производ

Со нашата компјутерска опрема за боење на готови производи (лабомат) би подготвуваме сите тонови на бои по желба на купувачот.

Специјални ефекти

Специјалните ефекти се наша секојдневна работа:

Креширање и Плисирање

Со нашите 5 Robowsky машини за зголемувањето и 3 печки за зголемувањето би можеле да нудат речиси сите видови дипла и фалц-ефекти. K.Rabofsky машини за плисирање. Можност за првење на најразличен тип на plise: plise во форма на сончев зрак, радијално plise, право plise, брановидно итн. Располагаме со 3 машини за плисирање, со ширина 125цм и 2 машини за плисирање со ширина од 150цм.


Везење

Голем капацитет на производство, 5 Tajima автоматски машини за везење ((2x12 / 1x15 / 1x8 and 1x9 glavi (1mx64cm))

1 Tajima машина за везење на паети

Специјални типови на везење: Paeti, puffy 3D, вез со корда, вез со дупки, вез апликација.

ЛАСЕР

Ласерско сликарство е компјутерски контролирана техника со која преку различни дизајни, слики, линии, текст итн. може да се гравира материјалот.

Складирање и логистика

Користете го нашиот магацини со површина од 5000 квадратни метри и зачувајте го вашето време!
Бидејќи времето е пари!


Везење

Со нашиот најнов Software за везење можат да се развијат везови од скица или фотографија соодветно на Вашите желби. Нашиот везачки оддел, исто така, може да изработува големи производни количини, со 3 Tajima везачки автомати (2x12/ 1x15 глави) и една везачка машина со 8 глави за везење на светки(монистри).


ИНТ - Се под еден покрив...

Embroidery_designs

There are no translations available.

Повеќе...
 

Resort2015

There are no translations available.

Повеќе...
 
CPD Fair

Munich Fabric Start

There are no translations available.

… A few words about the collection
“women vs. time”…

INT on Munich Fabric Start - Blue Zone 2014

-

-


Повеќе...
 
CPD Fair

Шеснаесет години „ИНТ“ - Кочани

… A few words about the collection
“women vs. time”…

Шеснаесет години „ИНТ“ - Кочани

 
Повеќе Артикли...
Страница 1 од 2

Најнови вести


Галерија